Fri fragt ved køb over 750 kr / 14 dages fuld returret

Smykkernes by

Arkitektoniske forbindelser

En Smykkeudstilling om Arkitektur

UDSTILLINGEN ER ÅBEN

27.oktober- 4. november 2023

Ryesgade 1, 2200 København N

onsdag-fredag 12-17.30 og lørdag 11-15

UDSTILLERE

Caroline Wegener – guldsmed og landskabsarkitekt

Michala Eken – smykkedesigner og bygningsarkitekt – se værker til udstillingen her

Louise Frølund Bech – smykkedesigner og arkitekt – se værker til udstillingen her

Kristin Urup – smykkedesigner og bygningsarkitekt – se værker til udstillingen her

 

KØBENHAVNERSMYKKER

Værker skabt af guldsmed Caroline Wegener til udstillingen Arkitektoniske Forbindelser

KØBENHAVNERSMYKKER er tre byrum genfortalt i smykkeformat. Fra Rådhuspladsens flimrende lysreklamer som du tager med dig uden at se dem, over SMK’s entrebillet der reduceres til affald i byrummet, når museumsbesøget er forbi og til det spraglede byrumsinventar på Den Sorte Plads, hentet til København som personlige minder om andre hjemlande end Danmark.

Hvilket aftryk sætter byrummet i dig?

SOUVENIRS, 2023

Mangfoldighed, kulturel identitet i bevægelse og noget undervejs til noget andet. Den Sorte Plads på Nørrebro er et byrum der lander midt i et socialt og etnisk patchwork og afspejler dette direkte i sit rum og udtryk. Byrummets spraglede inventar er hentet hjem til København som personlige minder fra andre hjemlande end Danmark.

Halssmykket SOUVENIRS samler Mellemøstens blå farve med infrastrukturens hvide striber og en spraglet håndfuld små, personlige genstande. Det er en spejlning af det liv der leves i bydelen, en beboersammensætning i forandring og opfattelsen af kulturel identitet i konstant bevægelse.

Halssmykke. Sølv, 14 kt guld, lapis lazuli, silketråd, tigertail, jade, sneglehus, glas, papir, messing, plastic, Tahiti keshi perle, perlemor

VOICES, 2023

Rådhuspladsen i København er farver, lys, flygtighed, reklamer og kapital. Døgnet rundt sætter pladsen sine aftryk i byens borgere, som et flygtigt billede der lagrer sig i ubevidstheden. Pladsen er rum for politiske manifestationer og en hovedpulsåre i Københavns infrastruktur, men den er først og fremmest de lysende logoers byrum.

Ringene VOICES er modeleret over den klassiske signetring med en top til laksegl og magtfuld signering. Fragmenter af logoer sender signaler om noget genkendeligt. Det er indtryk der sætter sig i dig uanset om du ser dem eller ej.

Fingerringe. Sølv, farvet acrylpolymer

TICKETS, 2023

På forpladsen til Statens Museum for Kunst spiller et stort spejlbassin op til den mastodontiske bygning. Bakker med græs og blomstrende buske gør pladsen til en mellemting mellem en plads og en park. Overalt har de museumsbesøgende sat farvede klistermærker, billetter, fra sig. På lamper, bænke, affaldsspande. Detaljen er iøjnefaldende, selv i det store rum.

Entrebilletten til kultur er værdifuld og bæres som et smykke. I det øjeblik kulturbesøget er forbi, reduceres klistermærket til affald og efterlades i byrummet. med brocherne TICKETS får klistermærket ny værdi. Det går fra at være et kasseret objekt i byrummet til at blive et smykke -igen.

Brocher. Sølv, brugte billetklistermærker,
resin, rustfri stål

En enkelt TICKET kan også opleves i selskab med 61 andre brocher fra hele verden på udstillingen BROCHER PÅ VESTERBRO hos guldsmed Karina Noyons frem til d. 13. oktober 2023.

ARKITEKTONISKE FORBINDELSER er en del af det tilbagevendende event SMYKKERNES BYhvor byens guld- og sølvsmede byder indenfor til en udforskning af smykkernes forbindelse med kroppen, rummet og designhistorien. 

Udstillingen Arkitektoniske Forbindelser er støttet af Guldsmedelauget.