Størrelsesguide

Det kan være vanskeligt at finde den rigtige ringstørrelse, og du har som regel også en del variation fra hånd til hånd og på forskellige tider af dagen. Herunder kan du finde et skema, der viser mål sammenlignet med størrelser. Vær opmærksom på, at det er ringens INDVENDIGE mål der skal bruges.


Sådan finder du den rigtige ringstørrelse

Find en ring der passer dig og mål den indvendige diameter. Sammenlign målet med skemaet, og du har den ringstørrelse, du skal bruge. Du skal dog tage hensyn til, at den størrelse du skal bruge, afhænger af ringens bredde. Brede ringe kræver 1-3 størrelser større end du normalt vil bruge til en smal ring. Det er derfor en god ide, at finde en ring der i formen kan sammenlignes med den, du gerne vil købe.

Er ringen en gave, er det også en god idé at spørge værkstedet, hvad der er det bedste bud, idet der kan være forskel på, hvor vanskeligt det er at justere på ringens størrelse, når den er lavet færdig. Nogle ringe er bedst at skulle lave mindre efterfølgende, andre er det bedst at skulle lave større, hvis størrelsen ikke er ramt helt rigtigt i første forsøg.

Er du i tvivl, er det altid en god idé at komme ind i værkstedet og få taget det rigtige mål. Hvis ringen efterfølgende skal justeres for at passe helt perfekt, er det uden omkostninger for dig.