’Inspiration for mig kan lige så godt være litteratur eller noget der sker i samfundet som det kan være at se en film eller blive glad i låget af en bestemt farve'

Arkitekt & Guldsmed

Caroline Wegener er oprindelig uddannet landskabsarkitekt og har i mange år arbejdet i en sjov og til tider hektisk byggebranche. Med opgaver indenfor socialt boligbyggeri, legepladser og skolebyggeri har hun haft god brug for at kunne omsætte overordnede ideer og tanker til konkrete projekter.

I 2015 tog Caroline et skridt sidelæns og gik i lære som guldsmed. Det var ønsket om at være tættere på en simpel, kreativ proces, der førte til det radikale skift, og da muligheden for at takke ja til en regulær læreplads som guldsmed opstod, slog hun til.

’Med en skæv baggrund for at være guldsmed har jeg en analytisk tilgang til det at arbejde kreativt, og det oplever jeg som en stor styrke’

Den traditionelle håndværkeruddannelse, som Caroline afsluttede med bronzemedalje i 2018, er udgangspunktet for de smykker som nu produceres fra værkstedet i København K, men baggrunden som arkitekt er nærværende både i arbejdsprocessen og det færdige udtryk.

Caroline Wegener driver sin virksomhed fra guldsmedeværkstedet i København K. Alle smykker er håndlavede på værkstedet i Kompagnistræde. Støbning i sølv og guld og fatning af ædelsten løses i samarbejde med lokalt baserede specialister.

Caroline Wegener er i 2022 optaget som medlem af Kjøbenhavns Guldsmedelaug. Det er et næsten 600 år gammelt fagligt fællesskab med håndværket i fokus. Se mere om Guldsmedelauget, aktiviteter og medlemmer her.

Håndværk & Design

’At arbejde med hænderne er jo grundlæggende bare virkelig sjovt, og for mig er guldsmedearbejdet en konstant proces mod at blive bedre og opnå nye færdigheder. Det er en vekselvirkning mellem hvad der kan ske på arbejdsbordet og hvilke billeder jeg har i hovedet: hvad vil jeg gerne have frem og hvordan kan det lade sig gøre? Nogle gange mødes de ting helt naturligt, andre gange skal der kæmpes lidt mere for det’.

Guldsmedebord med værktøj