Fri fragt ved køb over 750 kr / 14 dages fuld returret

Smykker i en global verden

Hos Caroline Wegener er miljøet omkring os vigtigt. Målet er at producere smykker, der belaster miljøet mindst muligt. I en produktionsform der har forbindelser til det meste af verden, og hvor varer skifter hænder mange gange, inden det færdige smykke når ud til dig, er det et ambitiøst mål. Men det er langt fra umuligt, og vi er kun lige startet.

to små guldbarrer

Genanvendt guld og sølv for bæredygtighed

Det ædelmetal, det vil sige guld og sølv, der bruges i dine smykker, er genanvendt materiale. Det kommer fra elektronik, gamle smykker og restprodukter fra smykkeproduktion. Materialerne smeltes, raffineres og legeres til nyt råmateriale, som overholder de krav der stilles til lødighed, det vil sige hvor meget ædelmetal der er i forhold til legeringsmaterialer. For guld gælder det, at det er 100% genanvendt guld der anvendes, for sølv at det er helt overvejende genanvendt sølv.

Ved at bruge genanvendt metal, eller genbrugsguld som det også kaldes, i stedet for ny-minet råmateriale undgås det at opbygge de store mængder af spild-materiale, som minedrift kræver. Det betyder også, at du er med til at begrænse presset på klodens ressourcer, ved at genanvende sølv og guld som allerede er udvundet og raffineret.

Gennemskueligt guld​

Hos guldsmed Caroline Wegener købes guld og sølv fra europæiske producenter, der er certificeret gennem RJC, Responsible Jewellery Council, LondonRJC er en certificeringsordning der stiller krav om bæredygtighed i hele produktionskæden. RJCs standarder er bakket op af den globale organisation ISEAL, der arbejder for bæredygtige standarder i alle former for produktion verden over.

Certificeringen gennem RJC betyder også, at producenterne har forpligtiget sig til arbejde for bæredygtighed i alle led af produktionskæden, så også arbejdsforhold og bæredygtig handel fra konfliktfrie zoner er omfattet af mærkningen.

Producenterne følger desuden retningslinjer udstukket og kontrolleret af LBMA (London Bullion Market Association), som sikrer at handlen med sølv, guld og andet ædelmetal ikke involverer økonomisk kriminalitet og hvidvask.

Perler på naturens betingelser

De perler, der anvendes i dine smykker, kommer fra perlefarme, hvor perlerne dyrkes under kontrollerede former i havvand eller ferskvand. Ved at skabe så sunde og harmoniske forhold for de perleproducerende muslinger som muligt opnås de bedste og smukkeste perler. Det betyder, at en bæredygtig perleproduktion er med til at arbejde for et godt havmiljø, idet det er i perleproducenternes interesse, at både hav og muslinger trives.

Perlerne, som leveres gennem Marc’Harit Pearls, er naturligt farvede. Det vil sige, at de ikke har gennemgået hverken farvning, blegning eller andre kemiske processer, før de lander hos dig. Perlerne inddeles i kategorier af ‘sustainable’, ‘traceable’ og ‘concerned’ afhængig af hvor i verden de kommer fra og hvilke forhold der produceres under.

ECO-Certificeret emballage​

Dine smykker leveres i emballage der er fremstillet af FSC®-certificeret karton og pakkes med FSC®-certificerede postæsker. Lokal produktion sikrer, at der ikke udledes mere CO² end højst nødvendigt ved transport.

Caroline Wegener støtter Miljøvenlig Pakning

Læs mere om miljøvenlig pakning og se hvilke danske virksomheder, der er en del af initiativet Miljøvenlig Pakning.